Nous avantatges fiscals per a empreses amb la llei de mecenatge a entitats sense ànim de lucre

La llei aprovada aquest any té avantatges fiscals perquè particulars i empreses facin donatius a entitats i fundacions.

Nous avantatges fiscals per a empreses amb la llei de mecenatge a entitats sense ànim de lucre

La llei aprovada aquest any té avantatges fiscals perquè particulars i empreses facin donatius a entitats i fundacions

Les dues mil fundacions i entitats sense ànim de lucre de Catalunya veuen amb optimisme la reforma de llei de mecenatge, aprovada a principis d’any, que incrementa la base i el percentatge per deduir-se les donacions a les declaracions de la renda.

L’objectiu final és impulsar la solidaritat amb més incentius fiscals per a les empreses i per als particulars i que les entitats tinguin més fons per poder fer la feina.

La Coordinadora Catalana de Fundacions, que aglutina més de 700 entitats, preveu que aquestes fundacions incrementaran en els pròxims cinc anys fins a un 10% el finançament que reben ara, gràcies al que implica aquesta norma. Passaria del 30% actual a un 40%.

Donacions en espècies

El nou text també aposta per animar les empreses a fer donacions tant amb espècies com en serveis d’assessorament, reconeixent-los la possibilitat que es dedueixin les despeses.

Més deduccions per als més fidels

La llei, a més, premia la fidelitat perquè aquells que col·laborin durant tres anys amb la mateixa entitat també incrementaran en 5 punts la deducció de l’IRPF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content