El St John of Jerusalem Eye Hospital lidera la lluita contra la ceguesa a Palestina

El Premi António Champalimaud Visió 2023 distingeix la seva tasca amb una dotació d’un milió d’euros.

El St John of Jerusalem Eye Hospital lidera la lluita contra la ceguesa a Palestina

El Premi António Champalimaud Visió 2023 distingeix la seva tasca amb una dotació d’un milió d’euros

L’edició 2023 del Premi António Champalimaud Vision reconeix el Grup de l’Hospital Oftalmològic St. John of Jerusalem per la seva feina recolzant centenars de milers de persones que viuen a la Franja de Gaza, Cisjordània i Jerusalem Est, ajudant a combatre la ceguesa i brindant accés serveis essencials en una regió marcada pel conflicte i la inestabilitat.

El Grup Hospitalari Oftalmològic Sant Joan de Jerusalem (SJEHG) desenvolupa la seva activitat al centre de tres grans religions del món. El conflicte actual a la regió ha tingut repercussions greus en l’accés i la prestació d’atenció sanitària.

Sense la intervenció del SJEHG, la taxa de ceguesa seria galopant, augmentant la pesada càrrega econòmica que ja pateixen els habitants de la regió. L’SJEHG continua innovant a través de la investigació sobre les causes i els factors de risc dels problemes oculars exclusius de la regió, la capacitació de proveïdors d’atenció oftalmològica de la població local i la prestació de serveis d’avantguarda a les persones més aïllades i vulnerables del món.

El SJEHG és l’únic hospital especialitzat en atenció oftalmològica als territoris palestins, on és present des de fa 140 anys. Durant la darrera dècada, SJEHG ha tractat la vista de centenars de milers de persones, independentment del seu origen ètnic, religió, classe social o capacitat econòmica. El 2022 es van atendre 143.000 pacients i es van realitzar 6.900 cirurgies majors.

Un estudi epidemiològic realitzat per SJEHG va demostrar que la taxa de ceguesa a Palestina és deu vegades més gran que a Occident. Això és degut a problemes de mobilitat, taxes de desocupació i pobresa, així com a alts nivells de malalties oculars genètiques. A més de brindar atenció mèdica, el SJEHG ha capacitat equips de metges i infermeres palestins especialitzats en oftalmologia.

En total, el SJEHG està format per sis hospitals i tres serveis mòbils d’extensió, amb 277 professionals sanitaris repartits pels diferents territoris de Palestina.

El Premi António Champalimaud Vision 2023, el premi més gran del món en el camp de la visió, dotat amb 1 milió d’euros, reconeix ara el SJEHG pel seu compromís de proporcionar atenció oftalmològica essencial en aquesta regió marcada pel conflicte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content