La investigació que pot millorar la vista dels majors de 40 anys
Tactament que pot frenar i revertir el deteriorament ocular relacionat amb l’envelliment de la retina
A partir dels 40 anys, la vista sol començar a deteriorar-se a causa de l’envelliment natural de les cèl·lules de la retina. No obstant això, una nova investigació científica ha trobat un tractament innovador que promet millorar aquesta situació.
Es tracta d’un mètode que, aplicat als matins, podria revertir l’envelliment cel·lular en la retina i millorar la visió revitalitzant les mitocòndries, encarregades de subministrar energia a les nostres cèl·lules oculars.
Millorar la vista dels majors de 40 anys
Una investigació científica duta a terme per un equip de científics de la University College London (UCL) ha aconseguit avenços significatius en la millora de la visió en persones majors de 40 anys.
Després d’anys d’estudi, van descobrir que l’aplicació de llum vermella intensa de llargues ones directament en la retina pot revertir els efectes de l’envelliment ocular.
“Demostrem que una sola exposició a la llum vermella intensa de llargues ones pel matí pot millorar significativament la disminució de la visió, que és un problema important de salut i benestar que afecta milions de persones a tot el món”, explica Glen Jeffery, investigador de l’Institut d’Oftalmologia de la UCL i un dels autors principals de l’estudi.
El portal d’El Confidencial destaca que aquest tractament es basa en l’estimulació de les mitocòndries, les encarregades de subministrar energia a les cèl·lules fotorreceptores de la retina, que perden efectivitat amb el temps.
En els seus assajos, els científics van demostrar que la llum vermella aplicada als matins incrementa la producció d’energia en les mitocòndries, millorant la percepció del color en els participants fins a un 17%.
El mètode, que s’aplica durant tres minuts, aconsegueix que els cons de la retina, responsables de la visió del color, rebin l’energia necessària per funcionar adequadament.
El que resulta veritablement curiós és que, quan s’aplicava la llum a la tarda, no s’observava el mateix benefici, cosa que subratlla la importància dels ritmes circadians en aquest enfocament.
El futur del tractament amb llum vermella: un dispositiu accessible
L’equip d’investigadors de l’UCL està col·laborant amb empreses del Regne Unit per desenvolupar un dispositiu de llum vermella intensa que pugui ser accessible per a la majoria de les persones.
Alguns punts clau del tractament són:
- La tecnologia és segura i utilitza llum de llargues ones de 670 nanòmetres, similar a la llum ambiental natural.
- L’equip està treballant per oferir un dispositiu accessible i fàcil d’utilitzar.
- El tractament només requerirà 3 minuts d’exposició setmanal per millorar la visió.