Més del 95% de la pèrdua de visió és causada per problemes estrictament oculars, encara que la funció visual és una capacitat totalment cerebral. A Punt de Vista creiem en la ciència com a motor de transformació i volem construir un món on la ceguesa sigui una mal curable.

Suport a la ciència

Es conegut des de fa més de 100 anys, que la funció visual es realitza íntegrament al cervell, essent l’ull el sensor que capta la llum exterior i transmet la informació. Ens preguntem llavors: per què una lesió ocular ha de comportar ceguesa? Creiem que la solució d’aquest problema és un repte científic i, com afectats, volem participar activament en la recerca conjunta d’una solució científica a la ceguesa per causes oculars.

La Fundació Punt de Vista juntament amb ARVO entrega des de 2021 el Point of View Award. Es tracta de premiar el millor article científic en matèria de recerca sobre la ceguesa i la baixa visió.

Sensibilització diversitat visual

Oferim activitats a centres educatius de sensibilització amb la discapacitat visual, educant els més joves en com interactuar amb persones amb baixa visió o ceguesa. També oferim xerrades d’emprenedoria social i científica, a partir de l’experiència pròpia de l’entitat.

Acompanyament

Sabem, per experiència, la duresa d’encarar l’acceptació d’una discapacitat en soledat i sense tenir cap referent a qui recórrer per resoldre els dubtes que se’ns plantegin en l’àmbit personal, laboral, de vida en parella, familiar, diària.

Per això volem oferir la nostra història, aprenentatges i suport a aquelles noves persones afectades, perquè la soledat no sigui un altre dels problemes afegits en aquest procés.

Si et trobes en aquesta situació, ets familiar o coneixes algú que s’hi trobi pots contactar amb nosaltres o trucar-nos al 623 197 361, t’ajudarem amb el que puguem, assessorarem en el que necessitis i acompanyarem en el procés.

Voluntariat

Comptem d’un equip excel·lent de voluntaris i voluntàries que ens ajuden en diferents tasques. 

Participació i suport en esdeveniments, acompanyament a les persones afectades i a les seves families, suport en comunicació i administració…

Si creus que pots i t’agradaria formar part de l’equip de voluntariat amb la teva experiencia contacta amb nosaltres aquí: hola@pdvista.org