Skip to content

El nostre Punt de Vista

    El nostre Punt de Vista és la unió coordinada, implicada i transformadora de totes les persones afectades per alguna discapacitat o disfunció visual.

    Totes les persones afectades hem viscut la traumàtica experiència de trobar-nos en una situació de disfunció visual. Els dubtes que sorgeixen, si es tornarà (i com) a veure, quin grau de normalitat funcional es recuperarà, la profunda afectació emocional, el reflex que ofereix el mirall… Totes ens hem enfrontat a aquestes incògnites i d‘altres i ho hem fet majoritàriament soles, sense persones de referència que hagin viscut una situació similar. El nostre Punt de Vista és que som molts els que ho hem passat i no té sentit que cap persona s’enfronti a aquest fosc túnel en soledat. Creiem en l’assistència de la comunitat d’afectats en l’acompanyament de la persona durant aquest procés.

    Fem nostre el Punt de Vista de la comunitat científica,  conegut des de fa més de 100 anys, que la funció visual es realitza íntegrament al cervell, essent l’ull el sensor que capta la llum exterior i transmet la informació.  Ens preguntem llavors: per què una lesió ocular ha de comportar ceguesa? Creiem que la solució d’aquest problema és un repte científic i, com afectats, volem participar activament en la recerca conjunta d’una solució científica a la ceguesa per causes oculars.

    El nostre Punt de Vista és l’assistència col·lectiva i implicada en el present alhora que la participació il·lusionada i transformadora en la construcció d’un futur on, mai més, cap persona sigui cega per disfunció ocular.