Col·laboracions

  • Col·legi Oficial d’Òptics i Optometristes de Catalunya
  • Sociedad Española de Baja Visión
  • Associació Discapacitats Visuals Catalunya B1+B2+B3
  • Íridia – Centre per la Defensa dels Drets Humans
  • Ulleres de Sol
  • Assemblea per la Diversitat

Acompanyament i mentoria

Com expliquem aquí creiem que cap persona hauria d’enfrontar-se en soledat als dubtes que suscita una nova situació de discapacitat visual.

La nostra experiència ha estat la d’enfrontar-nos a l’acceptació i adaptació a la discapacitat visual sense tenir cap persona de referència que hagi viscut una situació similar amb qui poder compartir les moltes inquietuds que sorgeixen. Volem oferir la nostra història, aprenentatges i suport a aquelles noves persones víctimes o afectades per a que la soledat no sigui un altre dels problemes afegits en aquest procés.

Els Grups d’Ajuda Mútua (GAMs) són una eina de suport de contrastada eficàcia en altres malalties que no tenen anàleg local en el camp de la discapacitat visual. El nostre model és d’acompanyament i mentoria , oferint a les persones afectades un mentor de referència en la figura d’un/a vountari/a que hagi viscut una experiència i afectació similars amb qui quedar i compartir les preocupacions.

Si us trobeu en una situació d’aquestes, contacteu amb nosaltres i us posarem en contacte amb un mentor adequat amb qui quedar. El mentor s’acostarà on millor us vagi, no cal que us desplaceu enlloc, ni que pagueu res per això.

Si preferiu triar vosaltres el mentor que us dóna més confiança ens pots conéixer aquí.

El suport humà no té ni cost ni preu.

El nostre Punt de Vista

El nostre Punt de Vista és la unió coordinada, implicada i transformadora de totes les persones afectades per alguna discapacitat o disfunció visual.

Totes les persones afectades hem viscut la traumàtica experiència de trobar-nos en una situació de disfunció visual. Els dubtes que sorgeixen, si es tornarà (i com) a veure, quin grau de normalitat funcional es recuperarà, la profunda afectació emocional, el reflex que ofereix el mirall… Totes ens hem enfrontat a aquestes incògnites i d‘altres i ho hem fet majoritàriament soles, sense persones de referència que hagin viscut una situació similar. El nostre Punt de Vista és que som molts els que ho hem passat i no té sentit que cap persona s’enfronti a aquest fosc túnel en soledat. Creiem en l’assistència de la comunitat d’afectats en l’acompanyament de la persona durant aquest procés.

Fem nostre el Punt de Vista de la comunitat científica,  conegut des de fa més de 100 anys, que la funció visual es realitza íntegrament al cervell, éssent l’ull el sensor que capta la llum exterior i transmet la informació.  Ens preguntem llavors: per què una lesió ocular ha de comportar ceguesa? Creiem que la solució d’aquest problema és un repte científic i, com afectats, volem participar activament en la recerca conjunta d’una solució científica a la ceguesa per causes oculars.

El nostre Punt de Vista és l’assistència col·lectiva i implicada en el present alhora que la participació il·lusionada i transformadora en la construcció d’un futur on, mai més, cap persona sigui cega per disfunció ocular.